Vejen til job

Vejen til job er et tredelt indsatsforløb. En intern aktivering i projektet som en afklarende del, en ekstern del med mentorstøtte for borgere i virksomhedspraktik og løntilskud i lokal virksomhede. Herudover er der en tredje del, som en naturlig forlængelse, hvor der tilbydes efterværn hvis en borger kommer i ordinær beskæftigelse eller uddannelse, med fokus på opstart og fastholdelse.

Målgruppe: 

Integrationsborgere der er uden for arbejdsmarkedet og som modtager selvforsørgelse- og hjemrejseydelse samt overgangsydelsesmodtager, som skal i tilbud om aktivering, i form af et internt forløb med fokus på opkvalificering og vejledning. Samt for borgere som har brug for støtte til fastholdelse i virksomhedspraktik, løntilskud eller ordinær beskæftigelse/uddannelse. 

Formål: 

Formålet med projektet er overordnet at bringe borgeren tættere på arbejdsmarkedet. Gennem forløbets beskæftigelsesfremmende aktiviteter, som skal støtte borgeren i aktivering og praktikforløbet og derigennem øge borgerens mulighed for at finde varig beskæftigelse og på sigt øge muligheden for at blive selvforsørgende. 

Forløbet har også til mål at udvikle borgerens sociale, kulturelle og sproglige kompetencer som led i at kommer tættere på arbejdsmarkedet. Derudover har det til mål at støtte borgeren i, at udvikle og konvertere dennes sociale og kulturelle kapitaler. 

Projektet kan også bruges som afklaring af borgerens arbejdsevne, udviklingsmuligheder og ønsker samt afdække om der er behov for anden form for støtte. 

  • En intern afklarende del: 

I den interne del af projektet visiteres borgeren til et 4-13 ugers vejledende og opkvalificerende forløb. Der løbende kan forlænges ved vurdering af behov. For borgere omfattet af integrationsperioden og som er i stand til at deltage i et virksomhedsrettet tilbud visiteres direkte til virksomhedsrettet forløb som er beskrevet under punkt 2 da der er krav for denne målgruppe om virksomhedsrettet aktivering så vidt muligt efter 2 uger ved integrationsprogrammets påbegyndelse og herefter kontinuerligt med max 6 ugers slip.

Her er der fokus på at tilrettelægge individuelle forløb, der har til formål at styrke og udvikle sociale, kulturelle og sproglige kompetencer. Samt afdække ønsker og muligheder, herunder vil der være inddragelse af egne kultur- kompetencer og læring om arbejdsforhold og arbejdskultur i Danmark. Derudover fungere det som en sprogpraktik, hvor man kan få brugt det danske sprog i praksis.

Der bliver lagt vægt på om borgeren udvikler sig indenfor følgende områder:

  • At borgeren kan forstå og udføre aktivitetsfremmende opgaver
  • At Borgeren kan udføre opgaver selvstændigt
  • At borgeren møder stabilt
  • At borgeren får indblik i arbejdsmarkedets regler, vilkår og kultur
  • At borgeren får afklaret ønsker om fremtidig beskæftigelse eller uddannelse
  • At borgeren får et større netværk

       Konkrete aktivitetsfremmende opgaver kan i som udgangspunkt være:

  • Cafédrift/streetfood, hvor projektet har til formål at understøtte husets nuværende funktioner, i samarbejde med de andre brugergrupper, især de unge. Samt udvikle nye tiltag hvor f.eks. folkekøkken med fællesspisning og dialog aftener kunne være forslag. Herudover ville projektet også kunne stå for daglig drift af huset, som rengøring og mindre vedligehold.  

De konkrete aktivitetsfremmende opgaver vil afhænge af antal borger og disse borgers kompetencer.         

  • En ekstern del med mentor støtte for borgere i virksomhedspraktik, uddannelse og løntilskud: 

Består af et 13 ugers forløb. Dette kan løbende forlænges ved vurdering af behov. 

I den eksterne del af projektet bliver borgeren visiteret til virksomhedspraktik med mentorstøtte. Formålet er, at støtte borger i at fastholdelse af virksomhedspraktikken,  uddannelse eller løntilskud. Social Akademiet arbejder proaktivt på at finde egnede virksomhedspraktikker. Som matcher de ønsker og afklaringer som er afdækket omkring borgeren i den interne opstarts del.   

Kerneopgaverne er: 

  • Understøtte borgerens mødestabilitet og fastholdelse af praktik/job/skole
  • Understøtte borgeren og virksomheden i, at løse udfordringer/konflikter på arbejdspladsen
  • Understøtte og vejlede borgeren omkring udvikling af kompetencer
  • Tilbyde job/uddannelsesvejledning, eller guide borgeren til det rette vejledningstilbud 
  • Vejlede borgeren omkring offentlige og private tilbud, ved sociale og økonomiske barrierer
  • Informere og vejlede omkring arbejdsmarkedsregler og normer på en arbejdsplads
  • Informere og vejlede omkring ansættelses- og opsigelses procedure
  • Understøtte og motivere borgeren til at lære det danske sprog 
  • Tilbyde hjælp til selvangivelse/skat (ved ordinær ansættelse)
  • Understøtte og motivere borgeren til at udvikle deres sociale og kulturelle kapital
  • Understøtte virksomheden/skolen i at fastholde borgeren i ordinær beskæftigelse/uddannelse
  • Udarbejdelse af CV og ansøgninger 
  • Efterværn med mentorstøtte: 

Den tredje del har til formål, at fastholde borgere der har opnået ordinær beskæftigelse eller uddannelse. Efterværn som består af frivillige kan tilbydes alle målgrupper.  

Derudover er der følgende kerneopgaver: 

  • Understøtte mødestabilitet og fastholdelse af ordinær beskæftigelse/uddannelse
  • Understøtte, vejlede og motivere borgeren til fastholdelse af ordinær beskæftigelse/uddannelse
  • Understøtte virksomheden/skolen i at fastholde borgeren i ordinær beskæftigelse

Afrapportering:

Social Akademiet bruger progression kort fra LG insight. Det vurdere fremskridt omkring hvordan f. eks hjemmesituation, helbred, interesse i arbejde, møde præcision, arbejdsydelse, samarbejdsevne, fleksibilitet m.m Ydermere laves der hver 3 måned en individuel vurdering af den enkelte borger. Her lægges der vægt på at beskrive den enkelte borgers forløb, dennes arbejdsopgaver i praktikken, erhvervskompetencer samt en generel vurdering og anbefaling omkring, det fremadrettede forløb for den enkeltes.

Social fokus

Vi har til hensigt at støtte mennesker ved at fokusere på det sociale aspekt.

Læs mere

Indsatser og forløb

Vi arbejder for at give hver enkelt borger det mest effektive forløb for at opnå selvforsørgelse.

Beskæftigelse

Vi har fokus på at styrke borgernes tilknytning til arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet

Vi er opsatte på at yde en kontinuerlig og pålidelig service, og er altid tilgængelige for at imødekomme vores borgeres behov, dag og nat.
Læs mere
Vi er stolte af vores faglige ekspertise og dedikation til at levere høj kvalitet inden for vores erhverv eller fagområde.
Læs mere
Vi søger løbende medarbejdere med kompetencer, der kan styrke vores indsats. Derfor kan du også finde opdateringer om nye stillinger her på siden.
Læs mere

I er velkommen til at kontakte os for at få flere oplysninger om, hvordan vi kan understøtte jeres indsats